«
  1. Anasayfa
  2. Windows Server 2019
  3. PINPOINT DNS

PINPOINT DNS

dns_generic

Sadece ihtiyaç duyduğumuz kayıtları açarak erişmek istediğimiz adreslere hızlı bir çözüm için PinPoint DNS kullanabilirsiniz.

Neden PinPoint DNS’e ihtiyaç duyarız? Peki, PinPoint DNS nasıl oluşturulur? Nasıl kullanılır?

DNS sunucumuz üzerinde yeni bir zone oluşturuyoruz.

Resim-1

Next ile ilerliyoruz.

Resim-2

Primary zone’ u seçip ilerliyoruz.

Resim-3

Oluşturduğumuz DNS zonunun hangi DNS sunucuları ile replikasyon olacağına karar veriyoruz. Ben varsayılan olarak devam ettim.

Resim-4

Oluşturacağımız PinPoint DNS alanımıza bir isim veriyoruz.

Resim-5

Next butonu ile alanımızı alanımızı oluşturuyoruz.

Resim-6

Oluşturduğumuz alanımızın erişim IP sini boş bir kayıt ile oluşturuyoruz. Tüm kullanıcılarımız artık mail.emreyilmaz.istanbul adresine erişim sağlayacakları zaman belirlediğimiz kayıt üzerinden erişim sağlayacaklardır.Bu site üzerinde oluşturulan diğer sorgular için DNS sorguları öncelikle iç DNS sunucuda aranacak bulunamayan kayıtlar Dış DNS sunucularında aranacaktır.

Resim-7

Örnek Olarak :

Mshowto.local adından bir domain yapınız var ,

Ama mshowto.org kayıtlarının sadece belli başlı kayıtlarını iç dns sunucunuzda çözmek istiyorsunuz.

Mail.mshowto.org olarak bir PinPoint DNS oluşturabilirisiniz.

Umarım Faydalı bir makale olmuştur. Farklı bir yazıda görüşmek üzre.

Bir Cevap Yaz

Emre YILMAZ Hakkında

avatar

Emre YILMAZ

Hatay-Reyhanlı doğumluyum. İlk ve Orta öğrenimimi Malatya Zafer İlkokulu, Lise eğitimimi Denizli Anadolu Teknik Lisesi Elektrik bölümünde okudum. Üniversite eğitimimi Trakya Üniversitesi Bilgisayar Programcılığı bölümünde tamamladım. Hizmet verdiği sektörler de lider olan Türkiye’nin öncü kurumlarında, Danışman – Kıdemli Uzman – Sistem Yöneticisi – Sistem & Network Yöneticisi gibi pozisyonlarında görev aldım. Teknik uzmanlık alanlarım Microsoft (MCT – MCSE – MCSA – MCSA + S + M , MCSE + S + M),Veeam (VMCE), Cisco (CCNA), HPE, DellEMC ürün aileleridir. Microsoft ürünlerinden , Active Directory, Exchange Server, Skype for Business , FailOver Cluster ve IIS, ile ilgili planlama, kurulum ve yaygınlaştırma projelerini yürüttüm. Sanallaştırma ve yedeklilik katmanın da VMware, ve Veeam ürünlerini kullandım. Data Center projeleri kapsamında Hyper Converged (Hiper Bütünleşik) ve Traditional (Geleneksel) mimariler ile çalışabilme imkanım oldu. Manage Engine ServiceDesk Plus, AD Manager , AD Self Service , AD Audit ürünlerini kullandım. Aktif Bank Şirketinde Sistem Destek Senior Enterprise Architech olarak görev yapmaktayım.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *