«
  1. Anasayfa
  2. VMware
  3. VCheck ile Health Check Nasıl Yapılır ?

VCheck ile Health Check Nasıl Yapılır ?

VMware-featured-2100x1200

vCheck Alan Renouf tarafından yazılıp geliştirilmiş olan Powershell üzerinde çalışan html tabanlı bir scripttir. vCheck ne işimize yarar diyecek olursak vCenter‘ın sağlık taramasını (healtcheck) yaparak bize detaylı bir rapor özeti çıkartır. İstersek bu scripti zamanlayıp istediğimiz tarih ve saatte günlük raporu HTML  (Daily Report)  olarak göndermesini de sağlayabilirsiniz

vCheck’in vSphere sürümü için ön koşulları aşağıdaki gibidir.

  • PowerShell V2
  • PowerCLI 5.01 veya sonraki sürümleri
  • vCenter 2.5 veya sonraki sürümleri

Öncelikle vCheck Scriptini GitHub üzerinden indiriyoruz.

https://github.com/alanrenouf/vCheck-vSphere

VMware PowerCLI’ımızı çalıştırıyoruz.

 



Resim-1

vCenter’a bağlanmak için Connect-VIServer komutumuzu yazıyoruz.

 



Resim-2

Bağlanacağımız vCenter’ın fqdn bilgilerini giriyoruz.

 



Resim-3

Sizden kullanıcı adı ve parola bilgilerini isteyecek buraya administrator@vsphere.local bilgilerinizi girdikten sonra bağlantınızı sağlamış oluyorsunuz.

 



Resim-4

Gördüğünüz gibi vcenter.burak.com’a 443 portu üzerinden bağlandık.



Resim-5

Burdan sonra artık vCheck scriptimizin bulunduğu dosya konumuna erişip vCheck scriptimizi çalıştırıyoruz.

 



Resim-6

Çalıştırdığımız vCheck scripti tamamlandığın da bize aşağıdaki gibi bir özet rapor sunacak.

 



Resim-7

 

Bir Cevap Yaz

Emre YILMAZ Hakkında

avatar

Emre YILMAZ

Hatay-Reyhanlı doğumluyum. İlk ve Orta öğrenimimi Malatya Zafer İlkokulu, Lise eğitimimi Denizli Anadolu Teknik Lisesi Elektrik bölümünde okudum. Üniversite eğitimimi Trakya Üniversitesi Bilgisayar Programcılığı bölümünde tamamladım. Hizmet verdiği sektörler de lider olan Türkiye’nin öncü kurumlarında, Danışman – Kıdemli Uzman – Sistem Yöneticisi – Sistem & Network Yöneticisi gibi pozisyonlarında görev aldım. Teknik uzmanlık alanlarım Microsoft (MCT – MCSE – MCSA – MCSA + S + M , MCSE + S + M),Veeam (VMCE), Cisco (CCNA), HPE, DellEMC ürün aileleridir. Microsoft ürünlerinden , Active Directory, Exchange Server, Skype for Business , FailOver Cluster ve IIS, ile ilgili planlama, kurulum ve yaygınlaştırma projelerini yürüttüm. Sanallaştırma ve yedeklilik katmanın da VMware, ve Veeam ürünlerini kullandım. Data Center projeleri kapsamında Hyper Converged (Hiper Bütünleşik) ve Traditional (Geleneksel) mimariler ile çalışabilme imkanım oldu. Manage Engine ServiceDesk Plus, AD Manager , AD Self Service , AD Audit ürünlerini kullandım. Aktif Bank Şirketinde Sistem Destek Senior Enterprise Architech olarak görev yapmaktayım.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *